Beeldende Kunst 2014

Cindy van der Aa

Cindy van der Aa maakt cineastische olieverfschilderijen waarbij zij klassieke en moderne technieken combineert. De spanning wordt gezocht tussen traditie en vooruitgang en tussen natuur en industrie. Welke omgeving willen we zien als onze realiteit?

Biografie: Cindy van der Aa is in 1998 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag richting Autonoom (Fine Arts). Na haar studie heeft zij een aantal keer geëxposeerd, maar haar aandacht ging al snel naar andere projecten zoals muurschilderingen en decor voor film, theater en festivals. Het mooie hiervan vindt ze dat je voor even een eigen wereld maakt in deze realiteit. Voorbeelden zijn decor(bouw) voor Mobile Arts, Theater de Regentes, Fiction Factory en festivals als het Langweiligkeit festival, Blues Festival Rotterdam en Today’s Art Festival. Het schilderen is toch eigenlijk altijd blijven kriebelen en sinds een jaar is zij weer begonnen met het maken van eigen werk. Het leuke is dat zij sindsdien exposeert op festivals en zo is de cirkel weer rond.

Website Cindy van der Aa

 

Jeroen Nooter

 

Jos Tak

 

Maritieme schilderijen van deze kunstenaar, illustrator en muzikant geboren in 1956.

 

 

 

Juliette van de Walle

 

Juliette van de Walle maakt beelden. Haar inspiratie haalt zij grotendeels uit speelgoed met daarbij haar fascinatie voor beweging is haar idee (heeft zij de opdracht gekregen) een beeld te maken voor in de (hijs)kranen in het Havenmuseum.
 
Niet alleen dingen die bewegen fascineren haar, maar juist ook voorwerpen die alleen met behulp van beweging kunnen functioneren. Hierbij kan gedacht worden aan een ladder (zie afbeelding) die pas functioneert wanneer je het beklimt.
 
Haar idee voor het Havenmuseum gaat uit naar een immense pop die aan een kraan komt te hangen (zie voorbeeld foto), wanneer het los laat komt het in beweging.
 
Met haar beelden wilt van de Walle bevreemding, beweging, evenwicht, filosofie en speelsheid hand in hand laten gaan. Ze zijn grappig, luchtig, vrolijk en speels. Hiermee probeert zij  dan ook een glimlach bij de toeschouwer te ontlokken.

 

Share This