Kijk ons is

De expositie "Kijk ons is" is het resultaat van een fantastische Vrouwenverwendag (voor dak- en thuisloze dames), waarbij het belangrijkste doel was, dat mensen elkaar ontmoeten. We hopen dat er door de Vrouwenverwendag een verandering ontstaat hoe we elkaar in het dagelijks leven zien. Want zoals Jeltje van Nieuwenhoven zo mooi sprak tijdens de opening: "Wij moeten elkaar als vrouw zien en niet oordelen".

 

Om dit te illustreren, is er deze dag door stichting Portable Collective een crea - workshop gehouden waaraan de hele dag door alle vrouwen is gewerkt. Vrijwilligers uit het bedrijfsleven, dames die hier nog nooit mee te maken heb.ben gehad, dames uit het bejaardentehuis, drugsgebruiksters, dames die in aanraking zijn of zijn geweest me.t prostitutie, dames uit de nachtopvang, asielzoeksters, tienermoeders en dames die na lange tijd van da.kloosheid weer een huis hadden maakten samen ludieke portretten, als ideaalbeeld, met een boodschap of zomaar.

Al deze doeken waren vanaf donderdag 6 april te zien in de expositie " Kijk ons eens " in het Vaillant Theater, lekker dicht bij de mensen. Deze expositie werd om 16 uur feestelijk geopend door Jeltje van Nieuwenhoven.

 

Share This