Workshops 2012

 

 


Als Appelslag bij Hoefijzeren Chocoladehemel

 

Toine Klaasen - Reizend laboratorium van de Archeologie - Vuurtoren

Toine Klaassen neemt de bezoeker mee op avontuur in de vuurtoren 'Het Lage Licht' .  De bezoeker wordt tijdens de workshop 'Als Appelslag bij Hoefijzeren Chocoladehemel' op bijzondere manier geleerd hoe chocolade nagels gemaakt worden, die vroeger voor de scheepsbouw gebruikt werden.

Het zal in de speciaal voor deze plek vervaardigde installatie gaan over paradijselijkheid met appels en het heeft ook met paarden te maken. Daar is natuurlijk veel warme gesmolten chocolade bij nodig, zodat het lekker gaat ruiken in de vuurtoren en gezamenlijke creaties kunnen worden geproefd!!! Dit alles wordt natuurlijk wel kracht bijgezet door de rituele verdamping van het water uit de Maas ten behoeve van voldoende Maasgeest bevrijding.


Componeer een Zeemanslied

 Deef den Hartoog - Geertruida (Grote Ruimte) - leeftijd 6+ - max. 15 personen

Altijd al je eigen zeemanslied willen zingen?

Onder begeleiding van liedjeskapitein Deef ga je een pareltje van de zee maken. Kun je zingen als een sirene of blaffen als een zeehond?  Iedereen is welkom op deze creatieve bootreis.

 Het liedje wordt opgenomen en het resultaat is later te beluisteren op de website.

 


 Havenkunst

 Geertruida (Kleine Ruimte) - leeftijd 6+ - max. 12 personen

Tijdens de workshop Havenkunst staat het onderwerp haven centraal.Onder begeleiding van een kunstenaar maak je een zelf een bootje, leer je een havengezicht monoprinten of hoor je een mooi havenverhaal waarna je zelf iets in elkaar mag knutselen.                                                                        


Havenrap

 

Delano Eli - Geertruida - leeftijd 8+

Delano Eli geeft workshops inmiddels al acht jaar rap workshops.

Voorbeelden zijn workshops op Lowlands, op middelbare scholen in heel Nederland en het hoogtepunt was een workshop met de burgemeester van Rotterdam.

 

Hij gaat je leren hoe je een rap maakt over het harde havenleven, een schatje in ieder stadje en andere havenonderwerpen.


Het liefste stadje aan de Maas

 

Lin Klaassen-Zwamborn - De Hoop - leeftijd 3+

Lin Klaassen-Zwamborn (Koningin Waterspin) geeft op zondag om 12.30 uur een theater voorstelling Het waterboei dobberende Maas Eilandje in  Het Paviljoen.

Na deze leuke voorstelling kan je van 14.30 tot 15.30 mee komen bouwen aan wat de Klaassens ' Het liefste stadje aan  de Maas' noemen.

Een gezamenlijk te maken maquette van o.a  uitgeknipt verassend authentieke maasstadbewoners, oude oesterschelpen en kleurrijke visdobbers uit de maasmond.

De workshop is in de Hoop, ook als je het theaterstuk niet gezien hebt kan je gewoon meedoen!


Persbureau (doorlopend)    

                                                 

Marieke Stein - De Smederij / Houtwerkplaats (Naast het Paviljoen) - leeftijd 6+        

Bij het persbureau worden de laatste nieuwtjes verzameld over de kunst, de haven, de bezoekers en alles wat er omheen gebeurt.                                                                                                                                                                           

Kinderen kunnen op elk moment langskomen en zich aanmelden als journalist. Na een inwerkmoment van 3 minuten gaan ze op pad met hun opdracht en komen weer terug met de laatste berichten zodra ze klaar zijn. Bij het persbureau wordt het nieuws gepubliceerd op deze website. De resultaten kunnen tijdens en na het festival worden bekeken in het "Scheepsjournaal" .

 

 


Plastic Soep

 

Zus'teen - De Hoop - leeftijd 8+ - max.12 personen

Heb je weleens gehoord van de plastic soep? Wij laten hem je in het klein zien.Ook kan je mee helpen ervoor zorgen dat de soep kleiner wordt. Daarvoor gaan wij samen iets moois maken van plastic afval. Kom eerst naar een kort filmpje kijken met je ouders en ga daarna zelf aan de slag! Vanaf 6 jaar.

 

 


Grootzeil maken

 

 Ella Broek - Salon Katoen - Annigje - max. 20 personen

Tijdens het festival staat de Werkplaats Salon Katoen in het ruim van het schip ‘Annigje’. Hier worden de bezoekers herinnerd aan de oude spreuken uit de haven. ‘Bakzeil halen’ of ‘Een kop als een boei hebben’ kennen we waarschijnlijk nog wel. Met stevig canvas en naaimachine verbinden we alle spreuken aan elkaar tot een nieuwe vlag voor dit oude schip. Het zeil wordt zondagmiddag gehesen. Annigje zal met haar nieuwe vlag de oude spreuken weer door Rotterdam blazen.

De Werkplaats is doorlopend geopend van 11:15 uur tot 16:30 uur

 


Tatoeage

 

Simson - leeftijd 4+ - max. 10 personen

Ontwerp je eigen tatoeage of sjabloon en laat deze zetten door onze eigen stoere zeebonk.


Ukulele leren spelen

 

Ukulele Paradijs - Geertruida (Grote Ruimte) en De Hoop - leeftijd 8+ -max. 15 personen                                                                       

Het Ukelele Paradijs uit Rotterdam leert je een zeemanslied spelen. De ukelele wordt wereldwijd gespeeld. Op een ludieke wijze laat dit trio je kennismaken    met dit laagdrempelige instrument.                                                                              

Ukulele spelen leer je in een half uur! Doodsimpel, leuk en makkelijk en je kunt er bij zingen…  bovendien erg goedkoop! Wat je noemt Cheap Entertainment.                                                                                                                   

De Ukulele Chordfinder staat reeds 14 jaar online (toen was er bijna nog geen   internet)  Het was de eerste ukulele site en nu nog steeds de beste in zijn soort. 2700 bezoekers per dag gebruiken de (Sheep Entertainment) Chordfinder…       

 

 


Waterplaats

 

Juliette van de Walle - Het Verolme Paviljoen - leeftijd 3-6 jaar - max. 10 kinderen

Zel.f een bootje maken die blijft drijven. Een workshop voor de allerkleinsten onder leiding van Juliette van de W.alle. De kleuters maken zelf een bootje wat ze vervolgens te water kunnen laten in onze eigen watertafel.

 .

Share This